DO WHAT YOU LOVE


Tegenwoordig is het allemaal belangrijker wat we doen, wat we aantrekken, wat onze hobby's zijn... Je ziet iemand lopen die een totaal andere stijl heeft dan jou en je hebt er direct een slechte mening over terwijl je die persoon helemaal niet kent. Mensen beoordelen anderen veel te snel op wat ze zien, wat eigenlijk helemaal niet eerlijk is. Maar ja goed, pak er even een kopje thee bij en neem een momentje om dit artikeltje even te lezen.
Een jaar terug heb ik een video van iemand gekeken en zij vertelde haar mening over al die pesterijen en sindsdien ben ik beginnen inzien dat je niet direct mag beoordelen. Iemand kan er (volgens jou) lelijk uitzien maar misschien heeft hij/zij wel het karakter waar jij altijd al naar zocht; leuk, grappig, humoristisch, betrouwbaar,..

Dit is een stukje uit haar video:
"Deze generatie suckt. We zijn allemaal veel te veel bezig met hoe we eruit zien, hoe we doen en kijken of iemand ons aardig vind, leuk vind, en geweldig vind en of we wel populair zijn of niet of we wel vrienden hebben of we wel veel vrienden hebben of niet, wat we doen, wat onze hobby's zijn, we schamen ons voor dingen waar we ons helemaal niet voor hoeven te schamen. Alles is een beetje fuced-up in de generatie.
Je wordt niet geaccepteerd als je zelfzeker over jezelf bent want dan ben je blijkbaar arrogant, als je met jongens omgaat als vrienden, ben je opeens een slet. Het is altijd wel iets, maakt niet uit wat je allemaal doet. Iedereen beoordeeld elkaar op wat ze zien terwijl ze elkaar helemaal niet kennen. Pff, ik snap het echt niet.

Een vriend van mij maakt sindskort terug filmpjes en het jammere is dat hij zich onzeker voelt omdat hij misschien slechte commentaar of haat gaat krijgen, daarom laat hij zijn hoofd ook niet zien op de filmpjes. Maar als je een beetje nadenkt is het toch zo erg, dat een persoon die iets heel graag doet, zich moet 'verstoppen' omdat hij denkt dat hij haat gaat krijgen? Heel erg!

Ook sommige mensen vinden het nodig om anderen even te kleineren omdat ze geen mooie kleding dragen. Iedereen heeft een andere stijl en dat is juist het leukste eraan, want nu heel eerlijk, hoe saai zou de wereld zijn als iedereen nu dezelfde kleren zou dragen? Ja, heel saai dus. Die persoon draagt iets waar hij/zij super blij mee is en dan kom jij even zeggen; "Meisje, dat is echt lelijk wat je aan hebt, precies een pattatenzak." Wie ben jij nu om dat te zeggen?

Mensen, laat iedereen genieten van zijn leven en ja oké, je kan iemand zijn kleren niet mooi vinden maar hou die mening dan voor jezelf. 1 van de allerergste dingen is dat je iemand uitlacht, of nog erger, iemand uitscheld gewoon omdat die anders is dan jou. Laat iedereen zichzelf zijn! Iedereen is mooi op zijn eigen manier en laat mensen gewoon doen wat ze leuk vinden. En goed onthouden; nobody is perfect. 


Dit moest ik heel even kwijt.

4 opmerkingen: