TESTED #1 • cookie's van de HEMA


Vandaag is het dinsdag en dat betekend dat er een TESTED online komt, deze keer testen we de cookie bokalen uit van de HEMA. Op aanvraag van Caroline gaan we dat vandaag uittesten, dus ben je benieuwd hoe het resultaat is geworden. Lees dan snel verder!

P.S. Ik test de koekjes uit met chocolade en Amber met cranberry.DISCLAIMER; vooraleer je verder gaat met de stappen hieronder, verwarm je de oven eerst op 200°C. Eenmaal je het beslag in de oven gaat schuiven, zet je de oven op 180°C. Houd ook enkele stukjes chocolade opzij, deze zal je later nodig hebben.

Doordat de bokaal al meer als de helft van de ingrediënten bevat, hoef je er alleen nog maar het eigeel van een ei en 100g boter aan toe te voegen. Het eiwit is niet zo belangrijk dus dat mag je gewoon weg doen. En voila, dat is eigenlijk alles wat je moet doen! 


Daarna doe je het (in ons geval) in een andere kom en laat je het mixen door de keukenrobot. Wacht een paar minuten tot het een korrelig beslag word en haal het daarna uit de mixer. Haal een klein beetje beslag uit de pot en maak er een klein bolletje van. Leg dat op de ovenplaats en druk het met de palm van je hand plat. Zo ga je te werk voor de volgende deeltjes van het beslag. Eenmaal je beslag op is, steek je het in de oven en wacht je 15 minuutjes. Als je nog wat chocolaatjes over hebt, kan je die nog altijd vanboven op je koekje leggen als 'topping'.


Na die eindeloze 15 minuten, kan je ze eindelijk uit de oven halen en het laten afkoelen voor een klein halfuurtje. Stiekem kan je ze ook al gewoon eten na een 5-tal minuutjes :).


En nu het moment van de waarheid; proeven!

Laura: Zelf gaat mijn voorkeur al uit naar chocolade dus had ik echt wel gehoopt dat deze koekjes heel lekker waren, en dat waren ze ook! Alleen wel wat hard om in te bijten, misschien is dat een minpuntje... Maar voor de rest zijn ze echt heerlijk!
Amber: De koekjes zijn heel lekker en niet droog, wat ik stiekem wel had verwacht. Zeker leuk om eens te proberen. 


Voila Caroline, wij hopen dat we met dit artikeltje jou een beetje hebben kunnen helpen! Nog even in het kort; zeker eens leuk om het uit te proberen!10 opmerkingen:

 1. Super leuk dat je er GIF-jes van gemaakt hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe noemt de blog van amber?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n leuke gifjes! En die koekjes zijn echt heeerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is zo leuk! Ik heb de bokalen al vaak zien staan, maar ik heb ze nog nooit meegenomen omdat ik nooit echt wist of ze goed zouden lukken. Maar zo te zien, zien ze er heeeel erg lekker uit! Die GIF's zijn heeeeeeel leuk! ;) X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker eens uitproberen, echt de moeite waard! En achteraf kan je de bokalen nog bij houden om er wat prulletjes ofzo in te steken ;) X

   Verwijderen
 5. wat leuk zo met die gifjes! Hoe heb je die gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Via deze site: http://ezgif.com/maker. Een erg goede site maar jammer genoeg kan je max. maar 8 foto's toevoegen maar voor de rest is hij echt goed!

   Verwijderen