Dingen die ik graag nog zou willen leren


Ik ben veertien dus ik heb nog een hoop jaren te gaan en in die jaren wil ik natuurlijk niet stil blijven zitten. Ik wil de wereld ontdekken, ik wil mensen helpen maar ik wil ook vooral nog nieuwe dingen leren. Dan bedoel ik niet hoe je de omtrek van een appel moet bereken of hoe je de X moet vinden maar ik bedoel zo dingen waar je echt iets mee bent in het leven. Versta me nu niet verkeerd, de x vinden heb je later ook nog nodig hoor. Zeker en vast! (sarcasme)

___________________

GENIETEN VAN DE KLEINE DINGEN

Bijvoorbeeld wanneer iemand de deur voor je open houdt of iemand je uit het niets een hele dikke knuffel geeft. Dat zijn de dingetjes waarvan je echt moet genieten. Overlaatst heeft Joy een # 'uitgevonden', #lievekleinedingen. De naam zegt het al zelf, het zijn allemaal kleine dingetjes die je toch net iets blijer/gelukkiger maken. Mocht je je ooit een verdrietig voelen, zoek dan even de #lievekleinedingen op op Instagram en je wordt instant een tikkeltje gelukkiger. Dat verzeker ik je!


MINDER AANTREKKEN VAN WAT ANDERE MENSEN ZEGGEN

Dit probleem hebben zo wat de meeste mensen, ook ik. Als ik over straat loop wil ik altijd weten wat mensen denken als ze mij zien. Het is soms echt lastig om je daar niks van aan te trekken, terwijl het eigenlijk super nutteloos is. Waarom? Jij helpt jezelf er helemaal niet mee en al zeker geen ander. Maar hoe ouder ik word, hoe beter ik er tegenkan maar het zal toch nog altijd een zwak punt blijven. 


MINDER VERGELIJKEN

Deze sluit eigenlijk perfect aan bij het niet-aantrekken van wat andere mensen zeggen. Maar ik denk toch dat dit puntje ook iets is waar de meeste mensen tegen aan lopen, figuurlijk dan hé :). In de tijd waarin we nu leven is het heel moeilijk om jezelf goed genoeg te vinden. Je ziet overal op het internet meisjes met dé summer body en dan probeer je er zelf ook naar te streven en je zelfbeeld gaat ook naar beneden. Dat heb ik toch. Ik heb sinds kort een lijst gemaakt om 30 dagen lang crunches te doen en langs de ene kant ben ik wel blij dat ik het doe maar langs de andere kant vind ik het ook spijtig dat ik mijn lichaam niet oké vind. Toch doe ik dit omdat ik wat sportiever wil worden. Maar minder vergelijken is toch een puntje waar ik hard aan wil werken want tenslotte is iedereen mooi.


OP MENSEN AFSTAPPEN

Ik heb heel vaak dat ik op iemand wil afstappen waarvan ik denk dat hij/zij heel leuk is en waarmee ik een leuk gesprekje wil hebben maar dan heb ik zo de gedachtes "wat als diegene mij niet leuk vindt" of "zou hij/zij het wel leuk vinden als ik tegen hun praat?". Super stomme gedachtes, I know maar op dat vlak ben ik heel verlegen. Dat is natuurlijk niet handig als ik volgend schooljaar naar een andere school ga maar ja, nog 2 maand om daaraan te werken. En ergens heb ik ook het zinnetjes; "liever spijt dat je het niet hebt gedaan of liever spijt dat je het wel hebt gedaan?" en "Just do it!"


Struikel jij zelf ook soms over deze dingen? Of heb je andere dingen die je heel graag zou willen leren of verleren? Laat het me weten in de comments want ik ben er benieuwd naar!
9 opmerkingen:

 1. Hi Laura! Je komt in mijn bericht voor! Tof als je het zou lezen, hier is de link: http://cakttus.blogspot.be/2016/07/praatverhaal-n1.html

  x Nanette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi lijstje! Ik ben 22, en ik probeer nog steeds om me minder van mensen aan te trekken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Minder van mensen aantrekken is echt een goeie. Daar moet ik zelf ook meer op letten aangezien we alleen maar bezig zijn met wat andere mensen van ons vinden ipv wat wij zelf echt willen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad, soms kan ik mezelf er echt aan ergeren...

   Verwijderen
 4. Wow, dit zijn echt goede punten. Vooral me minder van mensen aantrekken zou ik graag willen leren. Gewoon doen waar ik zin in heb en wat ik leuk vind zonder me eerst af te vragen wat anderen daar dan van gaan denken. Maar op mensen afstappen en minder vergelijken zijn ook echt goede punten.
  liefs!
  (je hebt trouwens echt een hele leuke blog!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon met de gedachte YOLO (wow, wat een raar woord) leven lijkt me echt zalig haha, zoals je al zei, gewoon doen waar je zin in hebt. Oh dankjewel, jij ook!

   Verwijderen
 5. ik probeer me al jaren niks van jongens of andere dingens aan te trekken , vrij moeilijk voor me want dit jaar was geen leuk jaar voor me :(

  BeantwoordenVerwijderen