het is oké


Het is oké om je niet elke dag gelukkig te voelen, om nee te zeggen op een vraag en om te doen wat jij wilt. Het is oké om eens ongezond te eten in de week, iemand te negeren op Messenger en om de hele dag sad music te luisteren. En het is al helemaal oké om gewoon te zijn. 

_____________________________________________________________________________________________________________________

Tegenwoordig zijn we allemaal veel te veel bezig met het schoonheidsideaal, ook ik. En met het zijn van een zogezegd Instagrammodel? Oké, versta me niet verkeerd, niet iedereen doet daar aan mee, maar tegenwoordig zetten mensen alleen nog maar geforceerde foto's op Instagram waar amper nog spontaniteit in zit en dat is zo jammer. Ook denken de meeste mensen dat je leventje perfect is, dat je alles hebt en dat je super gelukkig bent omdat je alleen foto's plaatst met een big smile of omdat je echt een "goals" feed hebt. Dat is zo een verkeerde gedachte, echt. 

Eerlijk? Sociale media is echt fucked-up. (Sorry voor mijn taalgebruik) We posten precies alleen maar onze mooiste foto's want we zijn bang voor commentaar. En als we andere mensen zien die er alleen maar goed uitzien, gaat ons eigen zelfbeeld ook erg naar beneden en dan denken we alleen maar, "Ik ben niet goed genoeg dus moet ik haar na doen" maar dan ben je eigenlijk jezelf niet meer en dat is zo jammer.


Nu wil ik ook even mijn gedacht zeggen over de "hype" die al even geleden is; 'even dun zijn als een A4 papier'. Waarom? Waarom zou je in hemels naam jezelf dwingen om af te vallen omdat dat via het schoonheidsideaal mooier is? Ik snap het echt niet, sorry. Ook zeggen we al jaren lang dat we van ons lichaam moeten houden, dat ieder lichaam mooi is dus waarom werd dit voor even een hype? 

Maar wat ik met dit gebrabbel eigenlijk wil zeggen; blijf alsjeblieft jezelf. Hoe cliché het ook klinkt, verander jezelf niet voor anderen, tenzij je het echt heel graag wilt. En doe gewoon dingen die jij leuk vindt en respecteer jezelf want je bent echt mooi! Keep it on your mind: iedereen is mooi op zijn eigen manier!

En dit was weer het einde van een Lau's praatartikeltje. Ik kan snappen dat je nu denkt; "Laura, je bent 14 en je hebt het al over zo'n onderwerpen en je brabbelt maar gewoon wat" maar ik hoop gewoon echt uit het diepste van mijn hart dat het schoonheidsideaal wat veranderd want zoals ik al zei; iedereen is mooier op zijn eigen manier!


6 opmerkingen:

 1. Wat een super mooi artikel! Je merkt inderdaad echt dat de foto's op social media steeds mooier moeten worden, wat ik best jammer vind! Want spontane foto's zijn juist de mooie :) Heel tof dat je hier zo open een artikel over geschreven hebt! Ben het er echt helemaal mee eens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gezegd en ik ben het helemaal met je eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Liefde hoor! Tof zo'n post, en mooi gezegd. De video van Trendgloss over Instamodel vond ik ook heel goed. Op Insta probeer ik gewoon dingen te plaatsen die ik leuk vind, maar als ik me dan weer zorgen maak over likes, voel ik me ook weer zo nep. Jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is zo'n mooi artikeltje laura, ik had het al tegen je gezegd en ik weet niet wat ik er nog aan moet toevoegen nu. Schrijf vaker van dit soort dingetjes? ( :

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw! Mooi gezegd, je hebt helemaal gelijk

  BeantwoordenVerwijderen