8 notes to myself (and you)


Ik zou sneller een outfitpost of Tumblr foto's online gooien, dan een persoonlijk artikeltje. Maar uit de enquête bleek dat jullie ook liever persoonlijke artikelen willen lezen dus vandaar dat het vandaag iets persoonlijker is. Ik ben zo een persoon dat leeft van die goede quotes en mooie tekstjes en daarvan komt meestal mijn motivatie om iets te (gaan) doen. Vandaag deel ik met jullie 8 quotes waar je je dagelijks moet aan houden. Hopelijk hebben jullie er wat aan!

—————

Vergelijk niet. En dan bedoel ik op Instagram, op school, met je blog… Doe het gewoon niet! Je word er alleen onzekerder van. En ja, iedereen zegt wel eens van; "oh, zij zijn mooier, leuker, slimmer, sportiever,…" Je kan het wel eens zeggen maar 1. je schiet er niet mee op en 2. het is alleen maar vermoeiender voor jezelf. Onthoud gewoon dat niemand een perfect leven heeft. (ookal lijkt dat misschien op social media)

Geniet!!! Geniet van elke aanraking, elke blik, elke conversatie, elke schooldag (al is dat misschien moeilijk). Je hoeft niet alleen te genieten van de grote dingen maar ook van de kleine, soms zijn de kleine dingetjes de momenten waar je met je grootste lach op terugkijkt. Geloof me haha. Geniet gewoon van elke dag!


Wees positief. Deze kan ik een beetje aansluiten bij de vorige maar het is ook wel een dingetje waardoor je leven er beter zal uitzien. Wees bevoorbeeld positief over het feit dat je elke ochtend om 6.00 uit je bed mag stappen om je vervolgens klaar te maken en dan de bus naar school te nemen. Oké, niet echt het beste voorbeeld maar jij bent degene die wel naar school mag, die later een goeie job heeft en die een mooi huisje mag onderhouden. Snap je een beetje wat ik bedoel?

Do more of what makes you happy. In het weekend/vakantie vind ik het echt heerlijk om niet aan school te hoeven denken en dingen te doen waar je tijdens de schooluren geen tijd voor had. Denk dan aan uitslapen, je ontbijt op te eten om 2u 's middags en voor de rest van de dag in bed te liggen en series te kijken op Netflix. Of ik typ mijn toetsen van mijn toetsenbord kapot terwijl ik aan een artikeltje bezig ben.


Help anderen. Het geeft echt een goed gevoel als je iemand kan helpen, ookal is het maar met iets kleins. En je maakt niet alleen iemand anders blij, zelf word je er ook een mooier persoon van. Sommige mensen vinden het al super lief van je als je gewoon luistert naar hun problemen en sommige mensen vinden het echt lastig om te luisteren, denk ik.

Stop overthinking. Overdag ben ik bezig met van alles en nog wat en staat mijn hoofd niet stil maar 's avonds als ik dan in bed lig en ik kan niet in slaap vallen, spookt er vanalles door mijn hoofd. Zowel goede als slechte dingen en dan begin ik over alles na te denken en daarmee moet ik stilaan is gaan stoppen. Ermee stoppen weet ik niet echt of dat gaat maar het kan zeker wel verminderen, alleen moet ik nog uitzoeken hoe…

Just do it. Nike heeft hiermee wel gelijk, echt, stop gewoon met denken en doe het gewoon. Een beetje nadenken mag wel maar teveel is ook niet goed. (Pff ja, Laura, hoeveel moet ge dan nadenken?) Ik heb al vele momenten gehad waar ik teveel bij had nagedacht en daardoor liet ik dan de kans schieten. Het moet echt spijtig zijn, moest je je kans laten liggen omdat je téveel nadacht…

Niet iedereen zal je leuk vinden. Er zullen inderdaad mensen zijn die je absoluut niet mogen en andersom maar dat is best normaal. Komaan, je gaat die 7 miljard mensen echt niet allemaal leuk vinden hoor, dat zijn er teveel haha. Maar laat de mensen die jij niet mag, en die jou niet mogen aan de kant. Het is echt zonde om je tijd te verdoen aan die mensen, die verdienen het niet.NOTE: Herken jij je in sommige dingen? En wat zijn jouw favoriete quotes/tekstjes?4 opmerkingen:

 1. Jep, er zijn dingen waarop ik mezelf soms betrap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een fijn artikeltje! (waar ik mezelf ook dringend aan moet houden) X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je schrijfsels lezen echt heel vlot Laura! En ook de layout van je blog ziet er super knap uit! Blijven gaan zou ik zeggen! :)

  Liefs,
  Lauren
  (http://laurenrogiers.blogspot.be)

  BeantwoordenVerwijderen