Recept│Chocolat chips pannenkoekjes


Het is 12.10u en mijn ouder zijn samen met mijn broertje naar de beurs. Dat betekend dat ik en mijn zus alleen thuis zijn. Ik krijg stilaan honger en kijk naar leuke, lekkere receptjes op het internet. Opeens zag ik 'chocolat chips pannenkoeken' staan. Ik die verzot is op chocola en pannenkoeken, klikt op het recept en kijkt naar de benodigdheden. Ja, alles hebben we in huis dus we kunnen gaan bakken!


Wat heb je nodig?
 • 3 eieren
 • 125gr bloem
 • 150ml melk
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 50gr chocolade (melk, pure of witte)
 • boter
 • 2/3 bananen (als topping)

Als eerst ga je 3 eiren splitsen. Het eigeel doe je in een grote kom en het eiwit giet je in een klein bakje. 


Daarna ga je verder met de bloem, de suiker en de bakpoeder. Als eerst giet je de melk erbij. Pas op, doe het in deeltjes, doe het er niet allemaal tegelijkertijd in want anders mengt het niet goed. Vervolgens gooi je de suiker erbij en meng je nog wat. Als je dat hebt gedaan, neem je een zeef en ga je de bloem en de bakpoeder zeven. En daarna meng je het nog een keer goed door elkaar.


Zoals je ziet, blijft alleen nog maar de chocolade over. Die doe je er als laatste bij. En dan ga je het voor de laatste keer nog eens goed mengen.


Dan neem je de keukenrobot of een garde en ga je het eiwit stijf kloppen, je weet wel, dat het zo een wit schuim word. Daarna ga je testen of het wel echt stijf is, dat doe je door het boven je hoofd te houden. Als het vast blijft hangen, is dat het teken dat je goed hebt geklopt!


Als het is gelukt, maak je een pan warm. Daar doe je een paar schijfjes boter in en dan wacht je tot de boter is gesmolten. Als dat is gebeurt, schep dan wat beslag in de pan en probeer er mooie rondjes van te maken. Let goed op je pannekoeken want het kan al snel aanbranden! 


Vervolgens schep je het op je bord en snij je nog wat stukjes banaan. Die leg je dan op je pannenkoeken en je recept is klaar. Smakelijk!Expectation vs reality. Maar hey! Het is nog altijd lekker en misschien lukken die van jou beter?


NOTE: Zou jij het receptje namaken?4 opmerkingen:

 1. Dit ga ik zeker en vast eens uitproberen! (En oh. Waauuw. Die gif's zijn zoo cool!! :)) X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zag er misschien niet uit zoals het moest maar, het was wel super lekker! Moeten we in de vakantie nog eens maken he! XXx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er wel lekker uit hoor! Vooral met die banaan en chocolade! Oh en die gifjes, zoo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je er gif'jes bij heb gedaan. Klinkt als het perfecte ontbijt.

  BeantwoordenVerwijderen