HOE MAAK JE ZELF POLAROIDS?

Tegenwoordig zijn de Polaroids weer HE-LE-MAAL in. De meeste mensen hebben dan hun hele muur vol hangen met Polaroids of hebben ze aan een touw hangen, zoals ik dat heb gedaan. Opzich is de camera niet zo heel duur, maar wat mij tegenhoud om zo één aan te schaffen, zijn de foto's zelf, die zijn wel duur. Maar dacht je er ook aan om zélf je polaroids te maken? Ik leg in dit artikeltje uit hoe je dat kan doen.


Wat heb je nodig?

  • Een printer
  • Fotopapier
  • Een computer
  • Aantal leuke foto's

Hoe ga je te werk?

 (deze stap is alleen nodig als je foto’s nog niet vierkantig zijn)
1. Allereerst ga je dus naar die site. Naast het icoontje van Picmonkey heb je nog 4 andere dingetjes waar op kan klikken. Het beste is dat je foto die je gebruikt voor je Polaroid, vierkant is, daarom ga je naar ‘edit’ en kies je een leuke foto uit. 


 (deze stap is alleen nodig als je foto’s nog niet vierkantig zijn)
1. Allereerst ga je dus naar die site. Naast het icoontje van Picmonkey heb je nog 4 andere dingetjes waar op kan klikken. Het beste is dat je foto die je gebruikt voor je Polaroid, vierkant is, daarom ga je naar ‘edit’ en kies je een leuke foto uit. 2. Het eerste wat je dan ziet is aan de linkerkant een kolom met allemaal dingen die je kan toepassen. Om je foto vierkantig te maken, klik je op Crop.3. Je hebt onder crop een tabeletje waar staat: no fixed promotions. Als je daar op klikt verschijnen er formaten van hoe je je foto kunt verkleinen/vergroten. Deze keer kies je voor ‘square’. Dan verschijnt er een vierkant over je foto en het best is dat je die helemaal vergroot over je hele foto.


4. Dan slaag je je foto op en dan vernieuw je je pagina. Zo kom je terug op de home pagina van Picmonkey. 5. Nu ga je je polaroid maken.Voor de eerste stap druk je terug op ‘edit’ en kies je de foto die je juist hebt bewerkt. Als volgt zie je allemaal symbooltjes zoals o.a. een toverstafje, lippenstift,… Onder het vlindertje zie je een kadertje, daar klik je op. 


6. Al direct zie je ‘polaroid frame’ staan. Standaard als je op de polaroid frame drukt, verschijnt er (vind ik dan toch) een lelijk effect en draait je foto een beetje, als je dat niet wilt kun je dat natuurlijk aanpassen.


7. Als je je foto recht wilt hebben, schuif je het bolletje van ‘rotate’ naar 0° in plaat van 5°. Als je het effect dat op de foto staat niet wilt, schuif je het bolletje van ‘effect fade’ naar 100° in plaats van 0°. 8. Nu nog even opslaan en je bent klaar. Als je het wilt afdrukken, pak je best fotopapier, zo lijkt het meer op de echte polaroid.Je ziet maar, je hoeft niet speciaal zo’n camera hebben om polaroids te maken, het gaat lekker gemakkelijk met de computer. Ik hoop dat ik jullie wat heb kunnen helpen en dat jullie nu super leuke
polaroids hebben gemaakt. Als je wil mag je je resultaat altijd doorsturen in de DM van Instagram, mijn naam is: lauravanemelen (kan het nog makkelijker?)
2 opmerkingen:

  1. Perfect evenwaardig ja :) Ookal heb ik zelf geen Polaroid, ik vind het nog altijd wel een mega 'magisch' moment wanneer je de foto nog niet kan zien maar hij al begint te verschijnen, haha...

    BeantwoordenVerwijderen