HOE BLIJF JE GEORANISEERD?


Rommelige kamer, je agenda heeft duizenden ezeloortjes ( je agenda heeft maar vier hoeken maar laten we dat even terzijde) en je bent ook nog eens sommige papieren van school kwijt, herken je het? Georganiseerd zijn is niet altijd even makkelijk en dat zie je wel in de loop van het schooljaar. Elk schooljaar wil ik alles netjes bijhouden maar op het eind van het schooljaar zijn alle blaadjes die ik heb gekregen verkreukt en mijn agenda staat volgetekend met van alles en nog wat. Maar vanaf dit jaar ga ik er écht iets aan veranderen. Met deze tips is het al een begin om georganiseerd te blijven.




SCHRIFTEN



Door het schooljaar zul je enkele noties/aantekeningen moeten maken en daarvoor heb je natuurlijk schriften nodig. Dit setje waarin 3 schriften zaten komen van de HEMA. En ja, ik laat ze zo, simpel. Je kunt er bevoordeeld 1 voor Frans, 1 voor wiskunde en 1 voor natuurwetenschappen gebruiken. Je kan zelf kiezen!



MARKEERSTIFTEN



Al in de lagere school gebruikte ik al markeerstiften voor belangrijke woordjes (zeg maar zinnen...) maar ik gebruikte het eigenlijk veel te vaak. Ik markeerde alles wat me aansprak en allemaal in verschillende kleuren zodat het erop het einde uitzag als een kleurboek. Maar met het ouder worden kom je erachter dat het eigenlijk gewoon voor belangrijke woordjes dient. Maar ja, markeerstiften zijn echt handig als je een groot stuk tekst moet kennen, je zoekt een paar sleutelwoordjes en je markeert ze. Zo kan je ze makkelijk terug vinden.



HANDIGE APPS

Quizlet; dit is zowel een website als een app. Je geeft de term en daar de betekenis in zoals; term: 2 + 2  betekenis: 4

Scannable: dit is handig voor als je (net zoals mij) je papieren makkelijk kwijt geraakt. Maak een foto van je document en de app scant dat dan. Als je je papier dan kwijt bent kan je het altijd terug zoeken in die app. (Je kan er natuurlijk ook gewoon een foto van maken...)

Photomath: deze is eerder handig voor je wiskundehuiswerk. Je pakt je oefening voor je, je scant het met de app en op het scherm komt er het antwoord. Je moet er wel aan denken, zo leer je het tenslotte niet...






PLANNING

Planning is echt heel belangerijk op de middelbare school en het is ook nog eens handig om in te plannen. Pak pennen met allemaal verschillende pennen en voor elke kleur heb je een onderwerp. Zo heb je bevoordeeld rood voor huiswerk, blauw voor een test,... Dan ga je na hoeveel tijd je besteed aan 1 ding. Stel je voor dat je een test hebt voor wiskunde en je doet daar 40 minuutjes over om dat te leren. Dan schrijf je op: test wiskunde (40 min.) Zo ga je voor elk ding hetzelfde doen en uiteindelijk kun je zien hoeveel tijd je nodig hebt.



TIP TIP TIP

Als je werkboeken scheurboeken zijn, kan je het best 1 grote, dikke map kopen. Daar steek je je hele boek in en de grote kaft neem je mee naar school en die blijft daar ook liggen. Dan heb je ook nog een dun mapje nodig. Daar steek je altijd de blaadjes in die je moet studeren. Dat neem je dan mee naar huis en als je de volgende dag terug naar school gaat, steek je je blaadjes weer terug in de grote kaft.




NOTE: That's it! Hoe blijven jullie georganiseerd?



2 opmerkingen: